Tuesday, July 14, 2020

Free Download Twenty Years in Siberia Books

List Books Toward Twenty Years in Siberia

Original Title: 20 de ani în Siberia: destin bucovinean
ISBN: 9735771225 (ISBN13: 9789735771225)
Edition Language: English
Free Download Twenty Years in Siberia  Books
Twenty Years in Siberia Unknown Binding | Pages: 159 pages
Rating: 4.69 | 784 Users | 69 Reviews

Declare About Books Twenty Years in Siberia

Title:Twenty Years in Siberia
Author:Anița Nandriș-Cudla
Book Format:Unknown Binding
Book Edition:Deluxe Edition
Pages:Pages: 159 pages
Published:January 1st 1998 by Centre for Romanian Studies (first published 1991)
Categories:Nonfiction. Cultural. Romania. European Literature. Romanian Literature. Autobiography. Memoir

Narration Concering Books Twenty Years in Siberia

„...20 de ani în Siberia – o aşez printre cele mai fantastice cărţi care s-au scris în ţara noastră. În faţa ei multe cărţi, mulţi scriitori şi mulţi eroi literari pălesc. După primul şoc şi cea dintâi nedumerire a cititorului, chiar şi a unui erudit academician, poate după un număr de ani în care uimirea se va fi aşezat, deodată cineva va pricepe şi va ridica această carte – a Aniţei cu trei clase primare şi suflet cât o istorie naţională, de o autenticitate «stilistică» genială – şi le va aşeza, fiinţa şi cartea, la umărul marilor noştri mărturisitori ai sufletului românesc.“ (Ştefan J. FAY)

„Cartea e o revelaţie şi s-ar cere primită ca atare. Nu doar privitor la soarta deportaţilor români în Gulagul sovietic povestirea Aniţei Nandriş-Cudla aduce o mărturie esenţială, dar şi pentru reconstituirea staturii ţăranului bucovinean: o statură net aristocratică, pe care metamorfozele provocate de comunism o aruncaseră nu numai în trecut, ci, s-ar spune, aproape în legendă. Or, iată că, odată cu Aniţa Nandriş-Cudla, legenda ia conturul firescului, iar realitatea ei ni se impune din nou.
După o asemenea carte, orice complex de inferioritate a noastră ca neam ar trebui să dispară.
Cartea aceasta, care nu numai că se cere neapărat citită, dar ar merita să fie aşezată, prin biblioteci, într-un raft al clasicilor, descrie unul din cele mai cumplite destine.“ (Monica LOVINESCU)

Rating About Books Twenty Years in Siberia
Ratings: 4.69 From 784 Users | 69 Reviews

Appraise About Books Twenty Years in Siberia
De ieri, de când am terminat-o, mă tot gândesc ce-aș putea spune, cum s-ar putea da vreun fel de rating acestei cărți. Cum să pui niște stele pe o viață?... Cartea asta trebuia să fie una de ficțiune. Trebuia să fie o distopie. Nu e însă asta, e povestea vie și dureroasă a unei femei simple care, în simplitatea ei, datorită, de fapt simplității ei (și prin asta vreau să spun purității, bunătății și dedicației) reușește să scrie ca nimeni alta în limba asta. Ce scrie, din păcate, e o atrocitate,

Prin cate poate trece o fiinta omineasca fara sa-si dea seama...

Să ferească Dumnezeu!Atât.

"Amintiri din viață. 20 de ani în Siberia este povestea vieții unei fete de la țară cu doar trei clase și a familiei sale.Autoarea, Anița Nandriș-Cudla, a trăit într-un sat din Bucovina, la începutul anilor 1900, neferită de problemele aduse de un început de secol plin de frământări. "Prin câte poate trece o ființă ominiască fără să-și dea siama Eu m-am născut în anu 1904, în satul Mahala, județul Cernăuți. Am fost șapte frați, șase băieți și eu, o fată. Părinții au fost țărani, adică

Fabuloasa femeia asta, Anita!O carte extraordinara careia i-a venit randul la citit chiar in timpul pandemiei. Pe masura ce povestea se asternea in fata mea incercam sa-mi imaginez cadrul si intamplarile prin care trece aceasta darza femeie impreuna cu baietii ei, si imi dadeam seama ca din confortul camerei, este greu sa concepem cu adevarat ce resurse poate accesa un om pentru a supravietui!

Strabunica mea din Basarabia si doua dintre fiicele ei au fost si ele deporate in Siberia si imi pare tare rau ca eram mult prea mica atunci cand le-am cunoscut si nu am avut ocazia sa le intreb despre experienta lor acolo. Aceasta marturie, scrisa cu un glas extrem de real si de cutremurator, mi-a destainuit insa multe si m-a lasat cu sufletul greu - de ce trebuie o fiinta sa fie supusa atator greutati?

Rareori dau atenție recomandărilor literare pe care le primesc de la diverși prieteni deoarece tind să cred că eu sunt cea mai în măsură să știu ce carte-mi place și ce carte nu. De cartea Anitei Nandris-Cudla m-am lovit de mai multe ori înainte de-a mă hotărî s-o cumpăr și de fiecare dată când îi auzeam titlul îmi imaginam că-i scrisă de vreun deținut politic cu pretenții de academician, senil și plin de idei fixe. Cât m-am înșelat. După surprinderea de-a afla că 20 de ani în Siberia nu-i

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.